UCI C1 Swiss serie Zwitserland – 10 juni 2018

Eerste internationale podiumplaats
UCI C1 Swiss serie Zwitserland – 10 juni 2018

Twee weken voor 10 juni hoorde ik tijdens een trainingskamp met team NL een paar collega’s handbiker praten over deze UCI C1 wedstrijd in Zwitserland. Ik vond het een goede tussenstop-wedstrijd op mijn voorbereidingen voor de WB wedstrijden in begin juli (6 tot 8 juli) in EMMEN, waar het er allemaal om gaat te proberen je te plaatsen voor de WK in Italië, Maniago van 2 tot en met 5 augustus a.s.
Wat ook mooi aan deze wedstrijd in Zwitserland was, dat het een tweedaags evenement was: een tijdrit en een wegwedstrijd. Tijdrit op 9 juni en de wegwedstrijd op 10 juni!
Bijzonder mooi was, dat wij handbikers voor de tijdrit mochten starten op hetzelfde parcours waar later die dag de profwielrenners zouden starten voor hun opening van de TOUR DE SWISS. Als je het hebt over integratie: er is geen mooier voorbeeld voor te bedenken!
Samen met team/collega/maat handbiker Tim de Vries ben ik naar Zwitserland gereisd. Zonder enige echte verwachtingen ben ik de wedstrijden ook in gegaan – een beetje op z’n Sidney’s. Dit kwam vooral omdat ik pas net weer een paar weken volop had kunnen trainen, in verband met een breuk in m’n grote teen in april van dit jaar. Ik heb daardoor toch een kleine terugslag mogen ervaren – en het beste is dan om toch geen druk op jezelf te zetten.
De tijdrit was een uitdagend parcours: 18,3 km lang, 190 hoogtemeters met daarin 4 a 5 km klimmen. Eindresultaat: 9e.
Wegwedstrijd!
Hierin kom ik meer in mijn waarden: 60 km lang, 20 km per ronde.
Met als resultaat: 3e plaats!
Eerste echte podiumplaats internationaal.

Dit geeft veel vertrouwen om te blijven vechten om uiteindelijk de beste te kunnen worden:).
Waar ik de laatste tijden zwaar profijt van heb gehad, zijn de supplementen en vitamines van Natusport. Wat ik zelf altijd een beetje spannend vind, is om mensen te enthousiasmeren voor producten waarmee ik ondersteund word.
De gedachten van mensen zijn vaak: ja, omdat jij het gebruikt moet je zo praten. Dat klopt ook, maar in dit geval geven de producten van Natusport ook absoluut een prestatie-bevordering! Zij spelen een belangrijke rol in het herstel – en zijn de juiste mineralen om de volgende dag weer als een beer te kunnen trainen.

Sidney Bito
20 juni 2018