Tweede op de NK tijdrit in Well – Noord Limburg

Het decor van de NL tijdrit aangepaste sport 2018 was een 25 kilometer glooiend parcours, grof/slecht asfalt – 25 graden Celsius!
Vol goede moed ben ik naar Limburg afgereisd om de 25 km lange tijdrit zo snel als ik maar kan, af te leggen. Lichamelijk voelde ik me goed, mentaal was ik er ook goed bij.
Hoewel ik weet, dat de tijdrit nog niet mijn specialisatie is, wilde ik toch heel graag mezelf uitdagen. Ik reed zonder vermogens-meter, omdat de batterij net een paar dagen daarvoor leeg geraakt was.
Ik vind het helemaal niet kloppen, dat het bedrijfsbeleid van SRM zo is dat je niet zelf je batterij kunt vervangen, maar dat je hem naar Duitsland moet sturen, zodat zij hem kunnen vervangen en natuurlijk weer kalibreren – ik ben hem dan 12 dagen kwijt!
Dus dan maar old school fietsen: gewoon geen teller op m’n fiets. Zo hard mogelijk trappen met m’n handen. Het gevaar ligt ook in het feit, dat je niet ziet hoe en wat er gebeurt; je kunt je snel opblazen hierdoor. Sommigen ervaren dat als prettig – ik helemaal NIET.
Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik zelfs zonder mijn vermogens-meter toch heel sterk heb gereden; het is maar de vraag of ik in de buurt van plek 1 daar zou zijn gekomen. Ik ben al met al heel erg tevreden met mijn behaalde tweede plek op dit NK tijdrijden.
Door mijn tweede plek mag ik ook starten voor Nederland op de tijdrit (16 km) op de komende wereldbeker-wedstrijden begin juli in EMMEN; daar zal ik de volgende dag te zien zal zijn op de wegwedstrijd van 63 km.
Meer informatie hierover vind je op
https:www.cyclingdrenthe.com/RWCint/home.aspx

Sidney Bito, 29 juni 2018