Seizoen 2017 door HET OOG van SIDNEY & seizoen 2018 met de AMBITIES van SIDNEY

oktober 2017

Vol passie en hoop ben ik begonnen aan seizoen 2017 … nooit eerder zo’n voorbereiding gehad van het aantal uren op de fiets tot en met mijn eerste trainingskamp: 10 dagen op Mallorca Spanje!
En met een geheel op maat gemaakte fiets dankzij hoofdsponsor salto systems & free2move.org was ook het gevoel niet meer klein te krijgen!
Al snel bleek de fiets toch niet helemaal perfect te zijn: door het te laag liggen maakte ik steeds mijn ellenbogen kapot, waardoor ik daar vooral in de bochten en ook wel eens op rechte stukken steeds last van had!
Zelf was ik ook deels verantwoordelijk voor het te laag liggen in de bike! Zelf ging ik een beetje aanklussen en kwam met een tijdelijke oplossing die niet ideaal was!
Pas in JULI ben ik er – dankzij the dream team sponsors – achteraan gegaan om een betere en professionele rugleuning te laten aanpassen! Onder leiding van Frank (prothese koning) en Ralph zijn we tot een redelijk goede tijdelijke oplossing gekomen. Nu zijn ze bezig met het definitieve ontwerp; ik heb er zin in!

Het verloop in 2017… beetje teleurgesteld over de resultaten op de momenten suprême!
De eerste grote test was de eerste wb in België Oostende. Voelde me fit en goed. Mijn doel was top 5 op de weg. Ik werd 9e op geen 2 seconden van de nummer 2… balen…omdat ik me daar niet alleen kon plaatsen voor de wk later dat jaar in Zuid-Afrika, maar ook de gewenste A-status kon krijgen… dichter dan dit was en kwam ik niet meer in het afgelopen seizoen! Na een week was ik toch tevreden met mijn top 10 klassering wereldwijd!
Tot mijn tevredenheid kreeg iedereen te horen dat de komende NK’s weg- en tijdrit en de daarop volgende wereldbeker ook van belang kunnen zijn voor een eventuele plaatsing WK Zuid-Afrika.
Met twee keer 4e op beide NK’s wist ik dat mijn kansen om naar de WK te gaan zeer klein zouden zijn. Tevens was ik onttroond van mijn titel op de weg 2016!
De laatste troef was ook de laatste wereldbeker – al wilde degene die de beslissing neemt, laten doorschemeren dat er nog kansen waren: de beslissingen over de wk waren wel degelijk al genomen, en misschien ook terecht!
Met als beste Nederlander, 9e, mag ik mijn tweede top tien klassering en laatste wb noteren tussen de elite mannen, bij de laatste strijd tussen de besten van de wereld – ook nog in Nederland Emmen!
Conclusie over 2017 is ook (kritisch) dat alles beter moet, dat het langer duurt dan ik dacht. Ik mag en moet niet verslappen, constantheid is a must; ik ben toch tevreden met de fysieke vooruitgang die er wel was! En vooral: mezelf en niemand anders verwijten van alle beslissingen en keuzes die ik heb genomen!

Momenteel ben ik weer rustig begonnen met fietsen na een goed gesprek met mijn twee coaches. Nieuwe doelen en plannen zijn ook gemaakt voor 2018, hoofdsponsor Salto Systems, Free2move.org, plus diverse nieuwe erbij: zij staan nog steeds voor 100 % achter mij en dat geeft veel voldoening om nog beter te worden.
Zonder jullie onvoorwaardelijke steun en vertrouwen zou ik niet weten hoe ver ik nu zou zijn!

Speciaal het dream team wil ik bedanken voor het overnemen van zaken die buiten het fietsen vallen, het regelen van nieuwe sponsoren – en altijd voor me klaar staat als ik iets nodig heb. Ik heb dit seizoen gemerkt dat dat heel veel rust geeft voor een sporter als hij niet hoeft te focussen op zaken die niet met fietsen te maken hebben! Onmisbare schakel!
En ook alle andere sponsoren, ONLYFRIENDS, SALTO SYSTEMS, FREE2MOVE.ORG, BBB, TORQ, LIFE AND KICKING SPORTSCHOOL, HF INFRA, PEAK4, FRIENDSHIP SPORT CENTRE & RPL designs, die in welke manier dan ook een bijdrage hebben geleverd om mij dit seizoen te brengen naar een betere Sidney dan vorig jaar: ook jullie zijn onmisbaar!

Ik heb de NK titel op de weg moeten inleveren – met ook nog een vierde plaats!

Sidney Bito
10 oktober 2017