Wedstrijd
Mei 2017

Afgelopen zondag 7 mei 2017 was het weer zo ver: NHC#2. In Standaardbuiten!
Na het eerste NHC in Rotterdam – waar ik als tweede eindigde, en een beetje teleurgesteld was over mijn race – was ik er nu op gebrand om alles te geven, om op de hoogste trede te staan – of te liggen, in mijn geval.
Dit was ook vooral, omdat al mijn directe concurrenten aanwezig waren. Tegelijkertijd zou het een goede test zijn voor het echte werk dat in België zal plaatsvinden! Het werd een succes: in een bloedstollende sprint ben ik net voor Misha Hielkema de streep gepasseerd! M’n eerste overwinning in 2017 is een feit.
Waar alles om draait is de Wereldbeker. Vanaf november 2016 ben ik begonnen met de voorbereidingen. Ik heb er veel voor gelaten om toch zo top mogelijk te starten. Het doel was en blijft top 5 te rijden! Met m’n verstand weet ik, dat het een lastige klus gaat worden, maar dit is de enige manier om mijzelf scherp en gefocust te houden.
Naast mijn hoofdsponsor Salto Systems is er een mooi team aan mij verbonden; zij hebben al veel mooie dingen voor mij geregeld – en dat zal ongetwijfeld in de toekomst blijven gebeuren. Ik geef ze als naam: THE DREAM TEAM 2.0!
Het doel is uiteindelijk om mij in Tokyo 2020 naar de Paralympische Spelen te brengen – en de rest moet ik uiteraard zelf doen. Wat ik vooral merk en voel met dit team: ik hoef niets meer te regelen. Zij nemen alles op zich wat buiten het fietsen omgaat, zodat ik me volledig kan focussen op mijn sport. Dat is heel, heel erg prettig – dat moet ik eerlijk zeggen! En het maakt me ook een beetje zenuwachtig om vooral mijn doelen te halen, en niet te falen.
Zij geven steeds aan, dat het daar niet om draait, maar als sporter wil je toch alles eruit halen – vooral als hun inzet en hun commitment zo groot is. Ik voel onbewust een plicht om alles te geven – en dat motiveert me zeer!

Een groot succes met dit team is er al, doordat een nieuwe rugleuning in mijn fiets geplaatst gaat worden. Helaas kan dit nog niet voor de Wereldbekerwedstrijden. Het is erg veel werk. Het is de bedoeling dat ik hiermee stabieler en sneller kan gaan fietsen. Na onderzoek bleek ook, dat ik zeker nog beter kan en moet zitten! Dit heb ik allemaal te danken aan The Dream Team 2.0!

Nu ga ik eerst komend weekend (13-14 mei) naar Wijk en Aalburg voor NHC3 – daar ga ik een zware training en een zware wedstrijd van maken. En de week daarop: vertrek naar België voor de Wereldbekerwedstrijden!

Sidney Bito,
11 mei 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.