EMMEN
Juli 2018

EMMEN – juli 2018

Zo! Eindelijk kunnen relativeren over het afgelopen WB-weekend in eigen land EMMEN!
Doel was plaatsing voor de WK begin augustus in Italië, opdracht top 6 op de tijdrit of wegwedstrijd.
Eerst was de tijdrit op vrijdag 6 juli! 16 Km alles geven, 2 ronden van 8 km met 180 graden bochten, scherpe bochten en lange rechten stukken, uitdagend en technisch parcours dus. Zelf heb ik een hekel aan de tijdrit en daar was mijn resultaat dan ook naar, 23e van de 32 man. Had zeker iets beter gekund, uiteindelijk bleek mijn handbike niet 100% te zijn geweest.
Snel omschakelen, want veel tijd om te piekeren was er niet,  de volgende dag, 7 juli, stond de wegwedstrijd op programma, waar ik het prettigste bij voel.
Doel was top 10! moet kunnen dacht ik, ik heb het vaker gedaan dus het kan.
Met 35+- rijders (brokkenpiloten😂) gelijk de meest bezette categorie in handbiken.
Eerste ronde kon ik net wat botsingen en hindernissen ontwijken😎🤞, na 50 meter, net voor het 2e 180 graden keerpunt bij een soort wegversmalling, reed iemand vol in mijn bumper van mijn fiets en wonder boven wonder bleef ik op mijn driewieler rijden, de ketting sprong eraf gelukkig kreeg ik het met niet te veel tijdverlies er weer snelheid in.
In het begin van de 3e ronde zat ik nog goed bij, de inmiddels kopgroep van ongeveer 12 man.
Bij een van de keerpunten kwam de Canadees Charles Moreau met zijn voeten vast te zitten bij mijn achterbumper, daardoor wel even stil gevallen en na enkele pogingen kreeg hij zijn voeten weer los. De kopgroep ging er ondertussen vandoor en de achtervolging werd ingezet, “BALEN EN BOOS!!!” was ik, maar tegelijkertijd blij dat ik met de winnaar van de tijdrit van de dag ervoor was, want als er iemand tempo kan rijden dan is hij het wel. We kwamen steeds dichter en dichterbij, door welke reden dan ook kon ik het tempo van hem niet aan en moest toezien hoe hij wel de aansluiting maakte met de kopgroep. Persoonlijk vind ik dat het meest pijnlijkste, dat ik net niet kon aansluiten. Ik ben daarna ingehaald door een tweede groep van een man of 9 en heb in die groep de wedstrijd uitgereden, met als resultaat 17e.
Ondanks alles toch weer een hoop geleerd en blijf ik gewoon hard trainen, het moet een keer goed vallen.

Sidney Bito