Criterium Delden
23 Juli 2018

Warm, heel warm was het op 23 juli: de dag dat de jaarlijkse rolstoel4daagse van start zou gaan. Het was zo warm, dat de start overdag was stop gezet.

Maar wij, handbikers die wat later op de avond startten (om 20.- uur), mochten wel starten. Met nog 25 graden op de thermometer was het beslist geen pretje, en dan nog ongeveer 20 ronden van nog geen 1500 meter…! Door goed te drinken was het uiteindelijk wel te doen.

Na een minder resultaat op de WB een paar weken daarvoor in Emmen, was ik zeer gemotiveerd om mezelf weer te laten gelden.

Met een van mijn directe concurrenten en wat onbekende namen aan de start wist ik, dat ik alles moest geven om aan het einde van de wedstrijd op de hoogste trede te mogen staan. Met succes is het de eerste plaats geworden.

Vrij vroeg in de wedstrijd kon ik goed aanhaken bij de kopgroep die op dat moment bestond uit jongens van een andere categorie; zij waren minder zwaar beperkt en gingen dus sneller. Drie ronden lang kon ik in hun wiel blijven – en dat was genoeg om de anderen van mijn klasse af te schudden.

Na een ronde of 8 alleen te hebben gereden, werd ik weer ingehaald door een concurrent van mijn klasse. Met nog een ronde of 4 te gaan heb ik een demarrage geplaatst. Ik zag dat mijn concurrent daar niet op kon reageren.

Daarna werd ik ook nog ingehaald door iemand van een hogere categorie, wat het voor mij nog makkelijker maakte om een groter gat te maken en solo naar de overwinning te rijden.

Sidney Bito