Cologne Classic (Road) Germany UCI C1 (9-6-2019)

Eerste Podium plaatst internationaal 3e!!!!

Niet alleen de podium maar ook de manier waarop, ben ik blij om, met een record van 40.3 km gemiddeld.

Na de wereldbekerwedstrijden van Italië en België, waar ik meer had verwacht, was ik hier nog gemotiveerder om een mooi/top resultaat te behalen (Alhoewel in België ik niks aan kon doen, ik was gewoon ziek).

Met deze podiumplaats maak ik nog steeds kans op de WK in Nederland in september te Emmen, dat is het doel van dit seizoen eigenlijk.

Omdat niemand van ons Nederlanders (H3 categorie) rechtstreeks via de wereldbekers (top6) zich plaatste voor de WK, kregen wij alsnog de kans om op enkele C1 wedstrijden alsnog te doen.

De voorafgaande weken naar deze C1 wedstrijd merk ik dat ik steeds beter in vorm kom en dat de trainingen resultaat brengen in mijn spierenen, dat geeft veel vertrouwen richting de wedstrijden die ik nog moet rijden.

Nog leuker/ spannender was het ook dat al mijn Nederlandse concurrenten er ook waren en met dezelfde doel/ambitie, namelijk zo hoog mogelijk eindigen in de klassement.

Het tempo zat er vanaf het begin gelijk goed in, onder leiding van de voormalig paralympisch kampioen. Vrijwel in het begin kreeg ik een stoot van achter waardoor ik bijna de bocht uitvloog en de kopgroep moest laten gaan.

De inhaal race is begonnen; ik kon er nog een paar inhalen maar niet de kopgroep die inmiddels uit twee man sterk bestond inhalen.

 

Ronden voor het einde  kon ik los rijden van alle anderen concurrenten en zo ben ik op overtuigende wijze alleen naar de 3e plaats gereden.

In de komende maanden is het vooral zaak om goed door te blijven trainen en zo goed mogelijk presteren in de wedstrijden die komen gaan.

Eerstvolgende is de NK tijdrit in (WELL) zuid Limburg (uitgesteld) waar ik 30km zo snel als mogelijk moet afleggen.

Heel heel erg belangrijk is mijn hoofdsponsor Salto Systems, steunt mij al jaren in mijn sportcarrière en zonder de steun en vertrouwen van Salto Systems is dit zeker niet mogelijk geweest, mijn dank is ook enorm.

 

Met sportieve groet Sidney