2020: een jaar om snel te vergeten.

Ik focus me op 2021. 

Mijn doelen blijven wel dezelfde: alles geven om het beste van mezelf eruit te halen.

Begin 2020 (15 januari – 28 februari) was er voor het eerst een trainingskamp van meer dan 2 weken in Spanje gepland. Tot aan mijn vertrek terug naar Nederland had ik geen idee dat er een virus bestond, dat de wereld ongelooflijk in zijn greep zou houden.

Kort erna zijn we in lockdown gegaan. Veel vragen voor mij op dat moment… Hoelang en wanneer kunnen we weer naar het normale dagelijkse leven? En voor mij persoonlijk: wanneer kan er geraced worden? Nou – het was snel duidelijk dat er voor 2020 bijna niets meer valt te organiseren.

In september kwam er toch nieuws dat er een paar wedstrijden gereden gaan worden: bij de Nederlandse kampioenschappen weg – en tijdrijden.

Op de tijdrit (15 september) mocht ik brons meenemen en op de weg (19 september) zilver. Heel even was ik teleurgesteld, maar ook had ik meteen begrip voor het feit dat er mensen zijn die het vele malen moeilijker hebben dan ik die alleen sporten wil.

Toch heb ik veel geleerd van zo’n gek jaar. Vooral op sportief vlak ging ik nieuwe dingen uitproberen: tijdrijden, meer tijd investeren in mijn lig-positie en andere dingen.

Met de hoop dat 2021 beter zal worden ben ik mij aan het voorbereiden in de hoop en met ongelooflijke motivatie om het beste uit mijzelf te vertonen – wanneer het groen licht wordt.

In februari 2021 zal ik vertrekken naar Spanje (Altea) voor een 2 maanden durend trainingskamp.

Het eerste piek-moment zal begin mei zijn voor de eerste wereldbeker in Belgie. Hopelijk plaats ik me daar voor de WK in juni. Met een top 3-klassering daar maak ik een grote kans op de Paralympische Spelen 2021 in Tokyo.

Sidney Bito, 

januari 2021